søndag 8. januar 2012

Guiding rundt i Nairobi

Man skulle ikke tro der, men temperaturen her er helt fantastisk! Jeg trodde vi kom til å smelte bort, men det er helt fint å stå lenge i sola. Det blåser litt også, så det er veldig behagelig temperatur. For de som ikke visste det så ligger Nairobi så høyt som 1700 moh. Det er kanskje det som har en innvirkning på temperaturen ;)
Når man tenker på en guidet tur rundt i en by så tenker man vel å se på en del bygninger, statuer osv... Derfor må jeg si at dette var en litt annen opplevelse av en guidet tur rundt i en storby. Guiden vår (som dere ser på bildet) heter William. Han har kjørt oss rundt i Nairbi i dag. Det første stedet vi stoppet var et utkikkspunkt. Der kunne vi se utover hele Nairobi by. Det var kjempe fint å se parkene med rare trær der folk lå og sov i og de høye bygningene. Det er ganske store forskjeller i Nairobi, fra store fine glassbygg til den værste slummen der du på avstand kun ser tett i tett med tak.


Vårt neste stopp etter utkikkspunktet var en Nairobi National Park. Der skulle vi besøke elefantbabyer. Jeg har alltid syntes synd på dyr i fangenskap, men elefantbabyene er egentlig ganske heldige. Disse babyene har nemlig blitt reddet og tatt med til parken for å ha et sted å bo. Vi fikk høre historien til hver og en av elefantene. De fleste hadde blitt forlatt, mens en ble funnet sammen med sin døde elefantmor.



Den aller minste av babyene er kun 8 uker gammel. Alle elefantene på bildet er babyer, tro det eller ei. De er jo fortsatt ganske store noen av dem...
Nairobi National Park er veldig stor. Vi fikk en tysk gutt til å ta bildet av oss utover parken. Det var kjempefint der. Alt man ser bak oss er parken. Alle dyrene i parken har heldigvis god plass til å røre seg på :)

Det neste stoppet var den delen av parken som hadde giraffer. Alle kunne få litt mat hver også kunne man gå bort å mate dem. Giraffer er et stykk snålt dyr.. hehe :) Tunga er skikkelig ru og det hang sikkel mellom hånda di og munnen til giraffen. Det var heldigvis en vask man kunne vaske av seg spyttet. Det var også fugler og skilpadder i parken. Skilpaddene fikk vi noen få bilder av, mens fuglene bare fløy avgårde med en gang man kom i nærheten... Vi tok en rask liten tur innom butikken med souvernierer der jeg kjøpte meg et tovet nesehorn... hehe :) Den var veldig søt.



Etter turen til giraffene dro vi for å spise lunsj. Vi spiste på et sted som het noe sånn som Mamba. Mamba betyr krokodille på swahili. I døra ble vi møtt av noen fra Masai-stammen. De holdt oss i hendene og danset en liten dans, før de rakte ut hendene for å få driks.


Vi spiste buffet og drakk vann og pasjonsfruktjuice. Det var både gulrotsuppe, diverse gryter og frukt til dessert. Det smakte veldig godt og ikke i nærheten så sterkt som vi hadde tenkt oss at det kom til å være.
Det var litt spesielt å sitte på en restaurant som de eneste hvite menneskene. Vi fikk noen blikk, men etter en kort stund var vi vel nok ikke så veldig interessante å se på lengre. Mot slutten kom det to danske gutter, så var vi plutselig fire.

Etter det ble vi kjørt på et senter og kjøpte litt vann og noen gulrøtter til å knaske på.
Nå straks skal vi ned i lobbyen og møte guiden for safarien som begynner i morgen. Jeg legger ved et bilde som viser sånn ca hvor safarituren vår skal gå.
Vi har nok dårlig med internettilgang mens vi er på safarien, så det blir kanskje en liten stund til neste blogginnlegg.

1 kommentar: