lørdag 28. januar 2012

Hong Kong og Macau


Det var fryktelig trist å si ha det til Anja på flyplassen i Dar es Salaam... Det var trist at vår perfekte ferie var over, at jeg ikke skal se henne på lenge og tanken på å være alene. Vi satt ved hver vår gate og ventet. Det var en glassvegg imellom oss, så vi kunne se hverandre og så vidt snakke litt. Jeg var den første som skulle boarde flyet. Jeg tror alle kunne se at jeg var veldig lei meg.... Jeg fant sete mitt og satt meg ned. Heldige meg, det kom en norsk dame fra Trondheim og hun skulle sitte på samme treer som meg :) Hun het Monica, superkoselig dame. Det gjorde alt! Vi snakket i ett kjør fra Dar es Salaam til Doha og i Doha spiste vi litt før jeg skulle videre med det neste flyet. Det var en skikkelig lettelse å møte en så hyggelig person som du kunne snakke masse med. Den neste flygningen var lengre og mer slitsom siden jeg reiste om natten i afrikansk tid. Heldigvis fikk jeg sove mesteparten av flygningen.
Jeg hadde verdens mest irriterende taxisjåfør fra flyplassen til Kowloon. Kowloon er en av de tre store delene Hong Kong er delt inn i: Hong Kong Island, Kowloon og New Terreories.




Hong Kong er et spesielt sted. Det er veldig vestelig, men forskjellen er menneskene. Det er EKSTREMT mye mennesker her. Det er fullt kjør hele tiden. Hvis du vil slappe av er det nok ikke byen å dra til, men mat, shopping, utsikt osv er veldig bra her. Jeg har vært uheldig med været. Det har vært tåkete hver eneste dag og det har vært mellom 7-10 grader ute.. Ikke spesielt varmt.. Det første jeg gjorde etter jeg kom til hostellet var å gå i en klesbutikk og kjøpe en ytterjakke og en langbukse.

Min første kveld her møtte jeg Jonny Bee. Han har studert med Jonas så jeg kjenner han gjennom Jonas. Vi spiste middag. Det var en sær opplevelse. Du ble most inn på samme bord sammen med helt tilfeldige mennesker. Alle sitter rundt det lille bordet og spiser sammen. Det er sært, absolutt ingen mulighelt til å sitte stille alene å snakke og spise. Etter maten gikk vi ut for å se på fyrverkeriet som var i forbindelse med Chinese New Year (23.jan). Da jeg kom hjem for å legge meg fant jeg ut at naboen min er glad i å snorke.... Jeg hører han gjennom veggen.

På onsdag gjorde jeg ikke noe spesielt på begynnelsen av dagen. Jeg begynte å bli litt rastløs og ensom. Derfor bestemte jeg meg for å bite tennene sammen og bare finne noen mennesker jeg kunne snakke med. Jeg møtte en tysk mann som jeg drakk en kopp med, men etter det møtte jeg på to tyske jenter, Ira og Jenny. De trengte internett så jeg tilbød dem å låne min data og etter det hadde jeg noen å være med de neste to dagene.

Fra venstre: meg, Jenny, Ira

Vi tre var sammen hele tiden og de inviterte meg til Changsha som er en by i Kina. Ira og Jenny bor i Changsha og studerer mandarin.
Vi gikk til Soho og til et tempel. De hadde ekstremt mye røkelse der, så jeg måtte gå ut fanske fort.




Soho hadde masse små markeder som solgte alle mulig slags grønnsaker og fisk av alle slag.



Det er morsomt hvor tilfeldig alle ting er når du er ute og reiser som dette. Vi møtte en mann som heter Matthew på Stabucks og plutselig hadde vi en til å henge oss på. Det var veldig kjekt for meg å møte noen fler siden Ira og Jenny skulle hjem dagen etter. Jeg møtte Matthew på HK Island og vi spiste frokost på Starbucks. Han bor i Taiwan i Taipei. Det er tydeligvis mange ute og reiser nå, men det er ikke så rart siden det er Chinese New Year nå.

Matthew og jeg møtte en jente han kjente og hennes tre venninner, alle fire var fra Kina.


Fra venstre: Silia, Serena, Yuki, Heidi, Matthew og meg.

De viste oss rundt i New Terretories. Vi dro til Tai Po Market og gikk rundt en stund før vi satt oss på en liten restaurant. Der bestilte de rundt ti forskjellige kinesiske retter og jeg fikk smake på alt inkludert en kald melkete med isbiter i (som smakte veldig spesielt, ikke vondt, men veldig spesielt). De insisterte på å betale alt og det var jo veldig hyggelig av dem :) Vi fortsatt turen til et festivalområde der vi kunne se på ønsketreet. Alle fikk en plastikklementin med et rødt silkebånd på og en rose lapp. På den rosa lappen skulle du skrive ønskene dine for dette året, brette det sammen, henge det på klementinen og så kaste klementinen med den rosa lappen opp i ønsketreet. Det var ganske vanskelig å få den til å henge der, så jeg måtte kaste den opp mange ganger.



På kvelden gikk vi ut og spiste middag før vi gikk til havna og så på lyshowet. Der møtte vi noen venner av Matthew. Alexander (Aussie) jobber i Vietnam, Tom (UK) jobber i Beijing og han siste fikk jeg ikke helt med meg hva drev med... Det er superfint å reise alene. Du blir tvunget til å gå ut å møte mennesker og når man gjør det så møter man så ekstremt mange fantastiske mennesker :)

I dag (lørdag) dro Jonny Bee og jeg til Macau. Macau er litt likt HK med tanke på at du ikke trenger visum og det er en del øyer og en del som hører til fastlandet. Macau er kjent for sine ekstremt store casinoer. Det omsettes faktisk mer penger i Macau enn i Las Vegas.



Jeg måtte jo selvfølgelig prøve og jeg vant rundt HK$88 (100 HK$ er ca. 70 NOK). Det er ikke ekstremt mye penger, men det var morsomt å vinne litt i hvert fall. Utenom å gå på casioner gikk vi for det meste rundt, tok noen bilder, snakket og spiste. Dagen var veldig fin, helt til jeg fant ut at noen hadde stjålet lommeboka mi. Jeg hadde litt penger, hotellromnøkkelen og bankkortet mitt. Jeg bestemte meg for at det ikke skulle ødelegge dagen og nårjeg ser tilbake nå har det vært en kjempefin dag :)

Og jeg måtte jo selvfølgelig ha et hoppebilde fra Macau:


1 kommentar:

  1. Hei Elin!
    Kjempefin blogg og nydelige bilder! Jeg må si jeg beundrer motet ditt! Kjempetøft å legge ut på en sånn spennende reise! Ser og leser at du oppelever mye spennende. Skjønner du hadde det topp sammen med Anja. Har hørt at flere kommer på besøk etter hvert, men det ser ut til at du er flink til å treffe andre også - det er jo spennende!! :) Dette kommer til å bli en reise for livet! Ønsker deg alt godt for resten av turen:)
    Hilsen Helene og Lars

    SvarSlett