lørdag 31. mars 2012

Phi Phi Island

Morningen etter sto vi tidlig opp og ble hentet på hotellet. Vi ble kjørt til båten. Da vi kjøpte billetten fikk vi beskjed om at turen bare tok en time. Det var i hvert fall tull.. Den tok i hvert fall to timer. Heldigvis var været kjempefint og sola skinte. Det reaulterte jo i at jeg ble solbrent som bare søren, selv om jeg hadde smurt meg godt..


Da vi kom frem var det bare å slenge fra seg bagasjen på hotellet og gå til stranda som var ca. 70 meter fra hotellet. Deilig :)


Uheldigvis for meg ble dykkecomputer mi stjålet på et eller annet underlig vis, så da bar til politistasjon for å anmelde det. Jeg fikk en attest fra politimesteren. Den sto på thai, noe som sikkert blir lett for forsikringselskapet å lese. Lykke til sier jeg bare...
Resten av dagen lå vi på stranda og badet og solet oss. Jeg gikk også litt rundt og sjekket ut dykkesentere. Jeg trengte jo en ny dykkecomputer. Jeg har også lenge sett etter et undervannskamera. De kunne bestille alt og få det levert fra Phuket dagen etter, så jeg kjøpte meg en ny computer og et kamera. Veldig fornøyd med kjøpet :D Jeg fikk meg også en ny loggbok og en oversikt over fiskene i Sørøst-Asia. Etter shoppingen gikk vi til "Viking Divers" og bestilte to dykk til meg og snorkeltur til pappa for dagen etter.

Vi måtte stå opp kjempetidlig. Oppmøtetiden var kl.07.00... Jeg møtte guiden min Diana og de to jeg skulle dykke med, Maggie og en tysk jente jeg ikke helt husker navnet på. Alle sammen gikk til båten og vi dro av sted til dykkestedet som var ca. 30 minutter med båt unna. Vi hoppet i vannet og vinket ha det til pappa. Han kjøpte seg en UV-genser dagen før, så hans kallenavn var bare "the yellow man".


Det første jeg så da jeg stakk hodet under vann var en skildpadde! Min første skildpadde som dykker :) Det var masse og se, både morener, rokker og masse fisk!

Jeg syns dykkingen var så bra, så jeg bestemte meg for å dykke dagen etter også. Pappa ble på stranden den dagen og jeg dro ut. Jeg hadde avtalt at jeg skulle dykke med Maggie og Diana og Diana håpet at sjefen hennes gikk med på at dykket skulle gå til "Shark Point Phi Phi". De hadde med noen helt nybegynnere på båten, så sjefen sa nei uheldigvis. Diana hoppet over i den andre båten til Viking Divers og det var plass til oss der. De skulle ha tre dykk isteden for to og det var en mye lengre tur, men Maggie og jeg slang oss på.



Det første dykket var på et stort vrak som heter King Cruiser. Det ligger midt mellom Phi Phi og Phuket. Det var et stort vrak, 85 meter langt. Vraket hadde ligget der så lenge at det var fullt av koraller og andre planter. Det var kjempefint og ikke skummelt i det hele tatt. Det var også så mange fisk at man måtte bane seg vei gjennom alle fiskene.
De neste to dykkene var på "Anemone Reef" og "Shark Point Phuket". Vi så ingen haier, men vi så en haug av anemoner med klovnefisk i. Det som var morsomt med klovnefisken, var at alle vi så begynte å posere sånn fint. Derfor var det veldig lett og ta bilde av de :)


Jeg gikk og møtte pappa da jeg kom hjem. Han hadde ligget på stranda og tatt en lang gåtur opp i fjeldene på øya. Vi gikk ut og spiste middag før jeg møtte de jeg hadde dykket med og vi gikk på en bar.

 Dagen etter sjekket vi ut av hotellet og satt oss på en restaurant med free wifi. Helt tilfeldig møtte vi på de tre nederlenderne vi møtte på Jungle Flight i Chiang Mai. De satt to bord bortenfor oss. Liten verden må jeg si..


Båten tilbake til Phuket gikk med til å sove. Da vi kom frem spiste vi litt middag og så ventet vi bare på at Jonas skulle komme :D Han kom rundt kl. 22.00. Det var kjempe deilig og se han igjen!
Neste morning spiste vi litt mat, kikket i butikker og gikk tilbake på hotellet og pakket. Jonas og jeg sa ha det til pappa og tok en taxi til busstasjonen der vi tok bussen til Khao Lak.
Takk for en fin tur pappa :)

fredag 30. mars 2012

Phuket

Jeg må si at jeg har svært lite å skrive om Phuket. Byen var ikke noe fin og hotellet var heller ikke noe fint. Det jeg kan si var fint var et stort kjøpesenter. Der hadde de mange bra butikker. Det var på det senteret pappa og jeg brukte den ene kvelden vi hadde i Phuket. Jeg er ikke lei meg for at det var den eneste tiden vi hadde for å si det sånn...

Chiang Mai - Phuket

Da vi kom til flyplassen i Chiang Mai behynte litt av et styr.... Vi sjekket inn bagasjen og gikk litt rundt. Så kom problemet, nemlig rulletrappa. Jeg gikk først opp, kom til toppen, pappa bak meg, og plutselig hører jeg et skikkelig brak! Pappa snubler etter meg... Når jeg titter ned er halve skoen til pappa borte!! Den ble sugd inn og spist opp av rulletrappa! Huff, for et styr... Rulletrappa stoppet, alle menneskene begynte å stirre og peke og spørre pappa om han hadde det bra. Pappa kom unna med et lite skrubbsår på tåa, men skoen var jo ikke brukelig lengre...
 
Så var det inn på sykestua og få plaster på tåa. Siden skoen var ødelagt måtte jo pappa få nye sko, som flyplassen skulle erstatte. Det må bare legges til at pappa sine sandaler kostet nok 40 kroner på et marked i Chiang Mai, så ikke verdens dyreste sko akkurat.
 
Da vi kom til skobutikken var jo den selvfølgelig stengt.. Det skulle visst nok bare ta fem minutter for hun som drev butikken og komme tilbake, men tiden gikk og gikk og det nærmet seg boarding for oss. Hun ringte og fikk holdt flyet for oss og etter 30-40 minutter kom dama som drev butikken. Pappa fikk seg noen veldig fine og ganske så dyre skinnsko. Det kan man si er en god deal med tanke på kvaliteten og prisen på sandalene :)
 
Vi rakk flyet og turen gikk fint med pappas tå i god behold :)
(Bilder kommer senere..)

fredag 23. mars 2012

Chiang Mai

Det var kjempedeilig å komme til Chiang Mai og finne ut at flyplassen kun var 5-10 minutter kjøring fra byen. Deilig, deilig, deilig :)
Det første vi måtte gjøre da vi kom var å sende alle mine klær på vask, ettersom det var en liten stund siden sist. Avslapping stod også på programmet med en times massasje.
Vi gikk rundt og så på byen etter massasjen. Det var en ganske liten by med en elv som renner gjennom den. Det var veldig koselig :) Det som ikke var så koselig var at det så ut som det lå et tåkelag hele tiden. Det så ut som det var veldig forrurenset (Vi fikk fortalt senere at det er fordi de brenner sukkerrør og det lager alt røyken).


Vi spiste middag før vi tok oss en tur på nattmarkdet. Der fikk pappa shoppet en del og jeg fikk kjøpt noen gaver :) Nattmarkedet i Chiang Mai er det koseligste nattmarkedet jeg har vært på i hele Thailand.

Siden vi kom fra Bangkok var det på sin plass å se en film som hadde handling i Bangkok, så da ble resten av kvelden brukt til å se "Hungover 2". For de som ikke visste det så foregår altså en del av handlingen i Bangkok. Potetgull og sjokolade var selvfølgelig en del av filmkvelden :)
Den andre dagen vår i Chiang Mai meldte vi oss på noe som het Jungle Flight. Vi reiste tidlig om morningen fra hotellet og ankom, etter en og en halv time, til en liten trehytte.. Jeg vet ikke helt hva man skal kalde det. Det fikk vi på oss sikkerhetsutstyr og hjelm. Under hjelmen fikk vi noe som så ut som en meget pen, rød badehette. Etter en liten gåtur i alt utstyret kom vi til første stasjon...




Hele turen gikk ut på at vi ble festet til en vaier også kjørte man fra tre til tre. Det var veldig morsomt! Den lengste banen var 60 meter lang. Vi hadde også noen vaiere som gikk fra toppen på et tre til bunnen av treet. Man ble altså sluppet rett ned. Noe som kilte ekstremt i magen..


Etter hele turen gjennom jungelen hadde jeg fått en haug av rare insekststikk på bena. Det var kjempestore, røde og blodige. Ekkelt... Vi fikk lunsj som smakte godt og vi snakket med en del mennesker, blandt annet tre stykker fra Nederland. De skulle til de samme stedene som jeg og pappa skulle til.


Da vi kom hjem var vi passe slitne, så da ble det avslapping resten av kvelden før vi gikk en kort tur på nattmarkedet og fikk oss en usunn lunsj på Burger King.

Den siste dagen vår i Chiang Mai gikk med til å sove lenge før vi dro på et elvecruise. Vi hadde en thai-guide som hadde en morsom latter og fortalte og pekte. Vi stoppet også på et bungalowhotell der vi fikk litt frukt og noe å drikke. Han viste oss forskjellige måter de fanget slanger og fisker på med forskjellige redskaper. Så seilte vi tilbake.
Etter cruiset fikk pappa og jeg 2 timer og 30 minutter massasje. Det var deilig :) En verdig slutt på opholdet i Chiang Mai :)

torsdag 15. mars 2012

Khao Yai

Tirsdag morgen tok vi toget til Khao Yai. Vi måtte stå opp tidlig siden toget gikk kl. 06.40.. Vi hadde fått beskjed om at togturen skulle ta to timer, men på billetten sto det at den skulle ta litt mer enn 4 timer. Derfor var det litt vaskelig å vite om man kunne sove eller ikke. Vi ville jo ikke sove over stasjonen. Jeg sov ganske lenge for det. Til slutt viste det seg at det tok 4 timer og 30 minutter... Litt kjedelig i den standaren, men det var en annerledes togopplevelse. Vi kjørte fordi to skogbranner som var rett ved siden av skinnene, men det var det ingen som brydde seg om...


Da vi kom frem skulle vi bli plukket opp på stasjonen, men der var det ingen. Etter at pappa hadde ringt frem og tilbake en del ganger fikk vi de til å hente oss.

Vi ble kjørt til Eco Valley Lodge i en pick-up bil. Området rundt hotellet var kjempefint. Det var en park i midten og masse små hytter rundt. Vi hadde også basseng i midten av det lille parkområdet. Det var kun fire andre gjester på hotellet i tillegg til oss, to tyske par. Derfor var det veldig stille og rolig på området. Det var deilig!

Etter lunsj dro vi på dagens tur. For de som ikke vet det hadde pappa og jeg kjøpt en tredagers pakketur. Det første vi gjorde var å ri på en elefant. Først satt vi på en stol på ryggen, men etter en liten stund hoppet "sjåføren" av og vi satt på nakken til elefanten. Det var ganske spesielt, men jeg vet ikke hva jeg syns om at turister rir på elefanter...

Det neste stoppet vårt var verdens største sittende Buddha. Den var hvit og veldig (!) stor. Etter min mening syns jeg buddhaen i Leshan i Kina virket ennå større, men hvis de sier at det er verdens største så er det vel det..

Siste stopp var en grotte. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke var spesielt imponert. Det var ikke så veldig mye spennende og se og guiden vår kunne si to ord på engelsk og det var "animal" og "beautiful"..

Den første dagen i Khao Yai var helt ok, veldig turistete, men ok. Da vi kom tilbake på hotellet fikk vi en times massasje. Det var den beste delen av dagen :) hehe

Nesten morning måtte vi veldig tidlig opp. Vi skulle dra kl. 07.00 fra hotellet. Etter frokost møtte vi guiden vår, Jojo. Fra hotellet kjørte vi til Khao Yai National Park. Det første stoppet i nasjonalparken var et stort tre som hadde fire giant hornbill sittende på noen grener. Det var vanskelig å få noen bilder av den, men hvis noen lurer så ser den sånn ut:


Det kom hele tiden rare lyder fra jungelen inni parken, men plutselig kom det en veldig rar og morsom lyd. Det var en type ape som kalles "Gibbon". Den kommer ikke ned på bakken, den svinger seg kun i trærner hele dagen og sover der oppe om natten.
Det tredje stoppet vårt var trekking i jungelen. Vi fikk se en haug av forskjellige trær, blandt annet kaneltre. Det høres kanskje litt kjedelig ut å se på en haug med trær, men Jojo fortalte oss masse interessant. Vi fikk også sett noen flere gibbons. Vi klatret i Fig Tree og husket i en liane :)


Etter trekkingturen kjørte vi opp til det høyeste punktet i parken, 1564 moh, for å spise lunsj. På vei ned igjen sovnet jeg i bilen.


Vi stoppet for å se på desember dyr på vei til vårt neste stopp. Det neste stedet vi stoppet var et vannfall. Det var veldig deilig å sitte stille og slappe av med bena i vannet :)


Vårt aller siste stopp for dagen var en flaggermusgrotte. Når det blir mørkt flyr over 3 millioner flaggermus ut av grotten og ned til parken for å finne mat. Vi måtte stå å vente en stund før vi kunne se det. Uheldigvis var det veldig mørkt da de kom, de kom nemlig litt sent ut. Jojo fortalte at de blir litt forvirret på denne tiden av året fordi de kommer gjerne ut når de ser at sola har gått ned, men nå står månen og sola på himmelen samtidig. Det var derfor det tok så lang tid før de kom ut og at det var veldig mørkt da de kom. Uansett var det ganske kult det lille vi så. Man kunne høre dem også kunne man se noe som lignet på en svart slange som ålte seg bortover himmelen. Ganske kult :)

Da vi kom hjem fra turen hadde vi vært ute på tur i 13 timer. Det må jeg si var ganske slitsomt. Dermed ble det en slapp kveld.

Den siste dagen i Khao Yai skulle vi på en sykkeltur. Guiden vår snakket ikke et kvekk engelsk... Det kunne egentlig vært en sykkeltur hvor som helst. Høydepunktet var da vi stoppet og han kjøpte to poser med fiskemat som vi kunne mate til fiskene som svømte i vannet rundt et tempel. Det er en fisk som heter catfish. Den svømmer gjerne i vannet de har rundt noen templer. Fiskene er hellige så lenge de er rundt tempelet, men så snart de forlater tempelet er de ikke hellige lengre. Rart....



Resten av dagen gikk med til å slappe av foran bassenget for pappa og soving for meg, før vi tok bussen tilbake til Bangkok.

onsdag 7. mars 2012

Bangkok

Vi ankom Bangkok på onsdag kveld. Det var den siste kvelden med gruppa. Alle dro ut sammen for å spise. Først gikk vi på en bar og bestilte drikke. Mens vi ventet gikk Charin. Han kom tilbake noen minutter senere med fem forskjellige poser med insekter man kunne smake på. Jeg holdt meg til å ta bilder av de som spiste billene jeg...

Etter middagen ville nesten alle hjem, men Ed, Paul og jeg gikk på en pub og snakket en liten stund. Paul og Ed hadde veldig lyst til å gå på nattmarkedet, men jeg var for trøtt, så jeg dro hjem og slappet av.
Mange av de i gruppa reiste hjem tidlig den neste morningen, men de få som var igjen kunne være med Charin på gåtur gjennom Bangkok. Rachel, Ed, Paul og jeg var med på turen. Vi gikk først til China Town. Der gikk vi gjennom et marked og så på alle de forskjellige kinesiske tingene. Jeg følte meg nesten litt flink siden jeg visste så mye om de forskjellige tingene :) Men det skulle jo bare mangle etter en Kinatur på over fire uker..

Vi fikk en kort omvisning i et lite samfunn kan man vel kalde det. Det var på en måte en egen liten landsby midt inni Bangkok. Det virket ikke som menneskene som bodde der hadde noe med storbyen Bangkok å gjøre.
Til slutt gikk vi til et monoment. Det så vi en del statuer og på toppen var det et tempel. De hadde en gong-gong man kunne slå på. Man skulle slå tre ganger. Det betydde lykke.

De neste to dagene brukte jeg kun til å slappe av. Jeg var en veldig kort sving innom Kho San Road. Det er en veldig kjent gate i Bangkok. Det er backpacker-gata i Bangkok. Det kom jeg inn i en liten butikk som lagde dresser og kjoler. Jeg bestilte meg en ballkjole og en coctailkjole :) Da jeg kom hjem slappet jeg av med tv-serier resten av dagen og det gikk den neste dagen til også.

På lørdag morgen stod jeg opp veldig tidlig. Ca. fem minutter etter jeg stod opp banket det på døra. Der stod ingen annen ringere enn fattern :) Det var veldig koselig å se han igjen. Siden pappa ikke hadde sovet på en stund slappet vi av litt før vi spiste frokost.

Hele den første dagen gikk med til å titte i butikker. Jeg måtte prøve kjolene mine som var halvveis ferdige og mens jeg gjorde det bestilte pappa seg en dress, to skjorter og to slips.




På formiddagen ble det en lang blund på pappa og tv-serie på meg. På kvelden måtte vi tilbake til Kho San Road for at pappa skulle prøve dressjakka si. Jeg var så sliten etter dagen og ville helst spise i nærheten av hotellet. Vi fant en liten indisk restaurant nær hotellet. Maten var veldig sterk, men veldig god! :)

Dagen etter ble det en sen morning. Det var deilig å sove lenge for en gangs skyld! Hele dagen vår ble brukt til shopping. Først dro vi til et marked som lå i utkanten av Bangkok. Det var et weekend market som het "Chatuchak Weekend Market". Det var et veldig koselig marked og det var også ekstremt stort!
På vei hjem stoppet vi å spiste litt på Pizza Company. Jeg tror det er Asias svar på Pizza Hut. De hadde nemlig Pizza Company i Kina også. Vi gikk litt rundt på Siam Discovery og MBK som er to av de store kjøpesentrene i Bangkok. Etter en kort tur rundt på sentrene ble det en slapp kveld.

Den neste dagen var det en veldig tidlig start på dagen. Vi hadde meldt oss på en sykkeltur rundt i Bangkok. Den begynte kl. 10.00 på den andre siden av byen. Vi tok Skytrain dit. Skytrain er det samme som t-bane, men den går på en bro istedenfor under bakken.


På sykkelturen fikk vi sett den grønne delen av Bangkok. Vi måtte ta en båt over til en annen del av Bangkok der vi syklet rundt blandt papayatrær og små landsbyer. Alle menneskene vinket og syns det var like spennende å se oss, som vi syns det var å se dem. Etter en stund stoppet vi for å spise lunsj. Vi fikk lunsj på en liten lokal restaurant.


Etter sykkelturen dro vi til Kho San Road for å prøve kjolene mine og dressen til pappa for en siste gang. Alt så fint ut og vi tok, glade og fornøyde, med oss de nye klærne våre hjem til hotellet :)

tirsdag 6. mars 2012

Siem Reap

Da vi kom frem til Siem Reap møtte vi en venn av turlederen vår (Jeg har glemt å skrive det før, men turlederen vår heter Charin og er fra Chiang Mai i Thailand). Jeg husker ikke navnet på han i farten, men han var koselig. Vi gikk fra hoteller, gjennom en park og til et tempel. Det kunne man få en munk til å be for seg hvis man ville. Etter det gikk vi inn til sentrum i byen der vi spiste middag. Der vi spiste var det et show med tradisjonell dans. De var veldig flinke :)

Etter middagen ville de fleste litt forskjellige ting, så jeg gikk til nattmarkedet alene. Der gikk jeg rundt en liten stund, tittet, men kjøpte ikke noe spesielt. Da jeg kom til den andre delen av nattmarkede møtte jeg Kristie, Emma og John. De var på vei hjem, så vi skulle dele en tuk tuk, men rett før vi skulle hjem kom Emma i snakk med noen fra et barnhjem. Siden jeg har tenkt på at jeg gjerne vil gjøre litt frivillig arbeid i sommer planla jeg å komme på besøk dagen etter.
Den andre dagen i Siem Reap skulle vi til Angkor Thom. Det er "nabo-tempelet" til Angkor Wat som er et av de nye underverkene som er fredet av UNESCO. Vi så på tre forskjellige templer i Angkor Thom. Eller Kristie, Ed, Paul, Rachel og jeg så tre templer. Da vi kom til lunsjen var alle vi fem slitne og trøtte, så vi dro hjem. Resten av gruppa fortsatte hele dagen.




På hotellet spiste jeg en rask lunsj før jeg dro med en tuk tuk til barnehjemmet. De var veldig opptatte med undervisning, men han som eide stedet viste meg rundt og forklarte. Jeg syns det var helt ok, men jeg ble ikke helt overbevist. Det blir nok ikke her jeg gjør noe frivillig arbeid i fremtiden.

På veien tilbake til hotellet tok jeg en veldig liten tur innom the Old Market. Det lignet ganske mye på nattmarkede, men det var mye større. Det ble bare en kort tur innom før jeg dro tilbake på hotellet og slappet av ved bassenget.
Alle hadde forskjellige middagsplaner, så Ed, Paul og jeg dro ned til sentrum for å se om vi fant et greit sted å spise. Vi spiste et par grillspyd på en lokal uteresraurant før vi gikk til en meksikansk restaurant. Det var kjempegodt med meksikansk mat! Nam :)
Før vi dro hjem gikk vi på nattmerkedet. Det møtte vi Kristie og Rachel. De fikk fotmassasje. Det så så deilig ut at vi slang oss på og fikk massasje.
Så kom dagen der jeg ikke lengre var en tennåring :) Vi skulle stå opp kjempetidlig for å se soloppgangen over Angkor Wat.




Vi kom dit da det fremdeles var mørkt. Det var kjempefint å sitte å se solen stå opp. Det var en verdig begynnelse på 20-årsdagen min må jeg si. Etter soloppgangen dro vi til hotellet for å spise frokost og vi fikk slappet av litt før det bar tilbake for å få en omvisning i Angkor Wat med guide. Jeg syns Angkor Wat var ganske mye finere enn Angkor Thom.




Da vi kom tilbake til hotellet ville alle forskjellige ting, så jeg dro til the Old Market alene. Det var litt deilig å gå rundt og bare tenke på meg selv og ikke forholde meg til alt og alle. Siden jeg syns middagen i går smakte så godt ble det meksikansk til lunsj etterfulgt av en banana split :)

På vei tilbake til hotellet så jeg et bakeri. De hadde så ekstremt mange fine kaker, så jeg kjøpte en bursdagskake til meg selv. Det er litt patetisk, men jeg måtte jo ha kake! Jeg tok med kaka til bassenget da jeg kom tilbake og alle forsynte seg med kake. Jeg bestilte en massaje på rommet mitt etter basseng- og kaketiden. Det var veldig deilig!


Middagen var felles og vi spiste på en koselig restaurant inne i byen. Etter maten gikk Ed og Charin bort en liten stund. Så kom de tilbake syngende, med en kake der det stod "Happy Birthday Elin". Det var superkoselig og kaka smakte kjempegodt :)




 Etter middagen fikk jeg ennå en massasje. Da sovnet jeg og derfor så jeg det som et tegn på at jeg burde gå hjem å sove. Det var en kjempefin bursdag! :)