mandag 27. februar 2012

Ho Chi Mihn (Saigon)

Jeg kom frem til Vietnam rundt kl. 17 lokal tid. Som jeg skrev tidligere gikk alt helt supert på flyplassen, jeg fikk baggasjen min og gikk for å finne en taxi. Jeg ble skikkelig lurt med taxien. Tidligere i uka fikk jeg nemlig pappa til å sjekke opp prisen for en taxitur fra flyplassen og inn til sentrum og prisen på det var 100.000 dong (en ganske syk pris.. men det er ca. 30 NOK, så ikke så mye). Jeg ble fulgt inn i en taxi og de skulle ha meg til å betale 600.000 dong, men jeg kom unna med 400.000 dong. Vi kjørte et lite stykke før sjåføren kjører inn i et lite smug. Der stoppet han og en annen sjåfør med en annen bil kom og sa at jeg måtte over i hans taxi fordi han som kjørte meg var ferdig på jobb. Det var bare tull!!! Det er ganske irriterende at de tar så mye mer for at jeg blir sendt over i en pirattaxi... Men men.. Jeg kom frem :)

Den første kvelden gikk med på skyping hjem, middag, litt tv-serier og en massasje. Det var en veldig rar massasje. Det var tøying og bøying, knekking, varme stener, noen varme poser med urter i som de støk over ryggen din... Ja, det eneste jeg har å si er at det var en rar opplevelse..

Min første hele dag i Saigon brukte jeg til å gå på det lokale markede som lå veldig nær hotellet mitt. Jeg kjøpte meg et par suvernirer, veldig typisk vietnamesiske ting, f.eks en stråhatt (den runde ståhatten som man tenker på man noen nevner Vietnam ;)). Det var stort sett det jeg gjorde hele dagen. Kvelden gikk med til anvslapping.

Den neste dagen følte jeg med veldig slapp så jeg ble på hotellrommet helt til kvelden. På kvelden møtte jeg den gruppa jeg skal reise med den neste uka. Det var 15 personer pluss turlederen vår. De var en del fra Canada, Australia, USA, UK, Tyskland.. En god blanding av land, men det var kun jeg som er fra Norge. Gruppa har allerede reist sammen i noen uker, så nesten alle kjente hverandre fra før. Det var litt kjedelig, men jeg kommer vel inn i gruppa ganske fort :)

Den første dagen på den turen var i Saigon. Vi dro til Mekong Delta. Mekong River er Asias fjerde lengste elv. Vi seilte med båt langs elva og så det flytende markede. Det var en haug med båter og lignende ting som lå ute i elva og de solgte alt fra klær til mat. Vi stoppet på et lite marked der vi gikk i land. Der fikk vi se hvordan man lager riskaker og karameller. Vi fikk også smake to forskjellige typer vin. Jeg vil nå heller kalle det en shot. Den smakte kjempe sterkt og helt FORFERDELIG! Den første var risvin. Den var den beste av de to, men fortsatt helt forferdelig. Den andre var slamgevin. Det gikk egentlig ut på at de hadde døde slanger i et stort glass med alkohol.... Fysj, det smakte ekkelt! Det så veldig ekkelt ut også.



Etter markede gikk vi over i en robåt og vi ble rodd gjennom en liten elv som var en utstikker fra Mekong Delta. Alle fikk vietnamesiske hatter på :)

Vi spiste lunsj på en liten lokal restaurant der de spilte live musikk. Jeg bestilte kylling og jeg fikk faktisk kald kylling. Det smakte ok, men jeg må inrømme at varmt kjøtt er litt bedre. Etter mat leide vi sykler og syklet litt rundt på øya. Det var kjempefint :)

Båtturen tilbake gikk med til å drikke coconut milk og snakke, før vi tok bussen tilbake til hotellet.


Hong Kong for andre gang

Denne gangen bodde jeg i en annen del av Hong Kong. Sist gang bodde jeg på Kowloon, mens nå bodde jeg på Hong Kong Island. Hostellet jeg bodde på var veldig lite. Det var kun tre dorms med åtte senger i vært rom. Det var veldig mange koselige mennesker der, men jeg hadde allerede planer fra før så jeg var ikke så veldig sosial med de på hostellet.

Everlinn og Dagfrid som jeg møtte på safarien i Kenya og en liten tur i Beijing var i Hong Kong på samme tid som meg. Så vi møttes og var sammen hele dagen. Det meste av tiden gikk med til å shoppe og snakke. Vi gikk også innom en butikk og kjøpte oss is. Den isen var helt fantastisk god!
Det var superkoselig å møte Everlinn og Dagfrid igjen og det var litt greit å snakke litt norsk også. Etter en lang dag med shopping gikk jeg en tur på hostellet før vi møttes igjen for å spise middag. Det ble en ganske tidlig kveld. Jeg skypet hjem en liten stund på kvelden også og fikk med meg bestemors 92-års bursdagsfest. Det var veldig koselig :)

Dagen etter skulle jeg dra videre til Vietnam, så jeg hadde ikke så ekstremt mye tid i Hong Kong, men jeg møtte Dagfrid og Everlinn for en liten shopping runde der vi kikket etter vidvinkellinse til Dagfrid og meg og kamera til Everlinn. Everlinn fikk seg nytt kamera og jeg fikk to nye linser faktisk.. :)

tirsdag 21. februar 2012

Luksus i Shanghai :)

Torsdag morgen tok jeg flyet til Shanghai. Jeg hadde booket et hotell på forhånd. For en ganga skyld tenkte jeg at jeg kunne bo litt finere enn jeg har gjort. Dorm på hele Kina-turen har vært sosialt og fint, men man får ikke så mye privatliv for å si det sånn... Derfor booket jeg meg inn på et hotell som lå rett ved flyplasse, det var ikke alt for dyrt og det var et 5-stjernes hotell!

Da jeg kom frem til Shanghai tok jeg en taxi rett til hotellet. Det var like fantastisk som jeg hadde forventet, eller nei... ENDA BEDRE! Rommet var stort og jeg hadde en kjempestor dobbeltseng for meg selv. Jeg hadde et kjempefint bad med dusj og badekar. Jeg hadde til og med TV i badekaret. Den første dagen brukte jeg på å være på hotellet og slappe av. Jeg kunne ligge i senga å trykke på en knapp og så gikk gardinene for og det ble helt mørkt (det var utrolig deilig når man skulle sove!). Jeg var litt slapp så jeg bestilte romservice til middag og tok et bad. Det var en deilig og avslappende kveld.


Min neste dag i Shanghai var min eneste hele dag i byen, men jeg tok det ganske med ro forde. Jeg sto opp sent, spiste frokost på rommet før jeg dro inn til byen. Jeg gikk for det meste rundt og kikket og tok et par bilder.



Etter en liten stund kom det tre kinesere bort til meg. De studerte engelsk og ville gjerne øve engelsken sin med meg. Det var helt ok for meg, for da slapp jeg å gå rundt alene. Vi drakk litt te og gikk rundt og snakket. De skulle videre, mens jeg ville tilbake til hotellet.



Da jeg kom tilbake på hotellet bestilte jeg en time med massasje. Massasjen fikk man på rommet. Det må jeg si var ganske deilig. Resten av kvelden gikk med til å skype hjem, se litt frustrerte fruer og spise middag nede i den ene av de tre restaurantene som hørte til hotellet.



Min siste dag ble brukt på å pakke og gjøre med klar til å dra tilbake til Hong Kong. Jeg må si at Shanghai er nok den storbyen i Kina jeg har likt best så langt.

onsdag 15. februar 2012

Mount Emei

Vi tok bussen til Mount Emei på tirsdag. Det var en fin busstur og vi fikk sett litt mer av de små stedene i Kina. Det var veldig fint. Vi kom til busstasjonen og derifra måtte vi kjøre en liten van til hotellet vårt, Teddy Bear Hotel. Det var et helt greit hotel. Den første kvelden gikk vi å så litt rundt før vi bestemte oss for å gå til the hot spring. Jeg hadde bare den lille sekken min med, så jeg måtte kjøpe meg en bikini. For å si det sånn, så er ikke bikinimoten her noe å skryte av. Det var bare stygg, styggere og styggest å velge mellom. Til slutt måtte jeg bare ta en stygg og billig. Huff.... Jeg er glad for at den er historie nå, for å si det sånn. Alle bikiniene her har skjørt med lag av stoff hengende ned og selvfølgelig mest mulig mønster!
 
Selv om bikinien var stygg var området med hot springen veldig fint. Det var en haug med basseng i forskjellige tempratuere. Det var også basseng der du kunne bade i te og andre urtebad.
 
Dagen etter våknet vi tidlig. Vi skulle jo bestige Mount Emei. Turen var kjempefin, men veldig slitsom. Det var mest trapper og de hadde en tendens til å være veldig bratte! Vi så mange templer og fine bygninger. Etter vi hadde gått i 4-5 timer bestemte vi oss for å spise litt. Daniel og Daniel bestilte fisk. De kom med den levende fisken og begynte å kaste den i gulvet. Snakk om fersk mat... Men jeg må ærlig innrømme at jeg godt kunne vært foruten det, jeg trengte virkelig ikke å se at de drepte fisken. De som jobbet der syns det var veldig morsomt at jeg syns det var ekkelt. Jeg har sett det før, men ikke på den måten, kaste fisken i gulvet...
 
Resten av turen gikk med til å ta noen fine bilder før vi gikk sakte ned igjen og tok bussen tilbake til hotellet. Vi så en film og etter det hadde vi planer om å gå til et supermarked, men jeg sovnet...
 
I dag sov vi ganske lenge før vi spiste frokost og gikk til busstasjonen. Vi tok bussen til et sted som heter Leshan. Det man kan se der er "the Giant Buddha". Da vi kom til Leshan måtte vi ta en buss for å komme oss til buddhaen. Det var en ekstremt møkkete og gammel buss som beveget seg svært få km/t. Etter en humpete busstur kom vi oss endelig til parken der buddhaen var. Vi gikk rundt i parken en liten stund, men alle tre var ganske lei av trapper fra i går, så det ble en kort tur.
 
Nå sitter vi på bussen tilbake til Chengdu. Daniel x2 sover, men jeg tenkte at jeg skulle benytte anledningen til å skrive litt siden jeg ikke har fått skrevet på en lang stund og jeg fikk beskjed av min far at nå var det på tide ;)
 
I dag er den siste dagen med Daniel og Daniel og i morgen drar jeg til Shanghai. Jeg skal fly fra Chengdu til Shanghai og jeg skal være i Shanghai i to dager før jeg drar tilbake til Hong Kong. Jeg har booket et hotell med et privat rom. Det blir ganske deilig å ha sitt eget bad og litt privatliv etter å ha bodd på dorms de siste 2-3 ukene. Dessuten, man kan jo unne seg noe fint en gang innemellom. Jeg gleder meg :)

Chengdu

På fredag dro jeg til Chengdu. Jeg ankom Chengdu på kvelden og jeg gikk å fant Emma og Mette nesten med en gang etter jeg kom til hostellet, Traffic Inn. Vi gikk ut for å spise litt middag. Vi fant en restaurant/bar som het Shamrock. Det spiste vi meksikansk mat. Det var faktisk kjempegodt :)
 
Morningen etter dro vi for å se på pandaene. Hvis man vil se pandaer i Kina, så er det Chengdu man drar til. Vi var i pandaparken ganske lenge og bare gikk rundt og tok bilder. Vi hadde ikke fått spist frokost på det tidspunktet, så til slutt fant vi oss en liten cafe inne i parken også spiste vi pannekaker og drakk varm sjokolade :)
 
Da vi kom tilbake til hostellet møtte vi Daniel og Daniel og deres to nye romkamerater, David (Sverige) og Shaun (UK). Alle sammen dro sammen for å spise middag. Da vi hadde satt oss ned kom det en annen gutt fra hostellet inn. Han var fryktelig ubehagelig. Det virket som han hadde tatt et eller annet stoff... Han fulgte etter oss ganske lenge, men på et tidspunkt bare forsvant han. Danielog Shaun gikk veldig fort og jeg og den andre Daniel gikk litt bak. Jeg stoppet for å svare på en sms, og plutselig sto vi der uten å vite hvilken vei de andre hadde gått. Vi gikk rundt og kikket etter dem, men det var en lørdag kveld og det var helt fult av mennesker i gatene. Vi hadde ikke sjangs til å finne dem, men plutselig møtte vi en svensk gutt som Daniel hadde møtt dagen før. Han pekte på en bar og vi gikk i den retningen og hvem møter vi? Daniel og David. Det var helt fantastisk morsomt! Vi hadde gått rundt og lett i over en time og var ganske klare for å gi opp, men plutselig var de der, hehe :)
 
I kina er karaoke veldig stort. Man kan gå på noe de kaller KTV. Det er et slags hotell, bare uten overnatting. Du kan leie deg et rom også har du karaokemarskin der. Etter vi fant David og Daniel leide vi oss et sånn rom. Vi sang karaoke hele natten. Det var ekstremt morsomt! Jeg fant til og med Alexander Rybak på karaokemarskinen, så da tok jeg en solosang for resten av gjengen, så de fikk høre litt norsk musikk.
 
Morningen etter dro Emma og Mette. Daniel, Daniel og jeg gjorde ikke så mye. Vi gikk rundt i byen og kikket rundt. Det var en helt avslappende dag. Vi prøvde å planlegge de neste dagene litt, fordi vi bestemte oss for å dra til Mount Emei. Det er et fjell som ligger to timers kjøretur fra Chengdu.
 
Dette er bare en liten notis jeg tok meg da jeg var irritert på rommet:
 
Great! Han ene jeg bor på dorm med går HELE tiden rundt i gjennomsiktige tights og han promper i søvne! Shit så irriterende og ekkelt! Snakk om.. Man kan kle på seg da. Det hadde heller ikke gjort noe om han holdt gassen inne....

Beijing

Etter en ganske lang flytur kom jeg til Beijing, satt meg i en taxi og dro til Sanlitun Hostel. Det første som skjedde da jeg kom til hostellet var at jeg møtte en gutt som heter Gene. Vi bestemte oss ganske fort for å melde oss på en tur til "The Great Wall". Den første kvelden på hostellet gikk med på å sitte i restaurant/baren på hostellet og bli kjent med forskjellige folk. Jeg var med Gene og jeg møtte Johanna (Østerrike), Daniel og Daniel (USA), Shaun (USA/UK), Eva (Jamaica) og en del andre mennesker.
Morningen etter dro Johanna og jeg for å se "The Forbidden City". Det er et stort område som ligger veldig sentralt i Beijing. Grunnen til at byen heter "The Forbidden" er fordi den var utilgjengelig i 500 år. Det var ikke lov til å dra inn i byen. Hvis noen har sett Disneyfilmen Mulan, så er palasset på slutten av filmen en kopi av "The Forbidden City". Det er et ganske stort område med masse tradisjonelle kinesiske hus. Vi tok oss god tid til å gå gjennom og når vi kom ut på andre siden av byen, lå det en park bak byen. Det var en park med et lite fjell og et tempel på toppen. Fra tempelet hadde du utsikt over hele "The Forbidden City" og hele Beijing. Beijing er en ekstremt stor by...! Det føltes litt ut som parkene aldri tok slutt. Først var det "The Forbidden City", så parken med tempelet på et fjell og etter det var det ennå en park. I den parken kunne man ståpå skøyter på elva. Man kunne også leie skøytestoler. Det var en stol du kunne sitte på også fikk man staver også kunne man stake seg rundt på isen. Det så ganske morsomt ut :)
 
Når vi kom hjem gjorde vi ikke så veldig mye. Jeg gikk ned i baren på hostellet og der møtte jeg Daniel og Daniel som satt å så en ekstremt dårlig film. Vi planla at vi skulle se Olympia Staioen dagen etter. De advarte meg om at de går hele veien og jeg tenkte: "Hvor ille kan det være? Det er sikkert ikke sååå langt". Der tok jeg ganske feil... Vi begynte å gå rundt kl. 10.30. Etter en lang gåtur på ca. 4 timer kom vi frem. Vi gikk rundt i parken i en times tid. Vi fikk øye på noen som hadde leid sykler. Det var ikke en vanlig sykkel, det var en firemannssykkel som så ut som en litt rar bil med bedaler. Til slutt fikk jeg overtalt Daniel og Daniel til å bli med på å leie en sykkel. Det var ekstremt morsomt! Vi satt bare å lo i de 30 minuttene vi hadde sykkelen. Det var jeg som styrte sykkelen. Daniel og Daniel syns det var ganske morsomt at den eneste som ikke hadde lappen skulle styre sykkelen og det kan jeg kanskje si meg enig i når jeg ser tilbake. Jeg klarte nemlig å styre oss rett inn i et tre... Det var en veldig morsom sykkeltur :) Da vi skulle hjem begynte vi å gå igjen. Da var klokka kanskje seks og det begynte å bli mørkt. Vi kjøpte oss litt middag og satt og snakket til vi dro tilbake til hotellet.
 
Da vi kom til hotellet gikk Daniel og jeg til et massasjestudio og fikk en time med massasje hver. Det var veldig deilig. Her er det en annen type massasjekultur, hvis man kan kalle det det. Man er flere i et rom, man har på alle klærne og man ser tv mens man får massasje. Jeg syns det var veldig vanskelig å holde meg seriøs når jeg det var en kinesisk film som fikk på tven. Jeg skjønte ikke hva de sa, men alle gråt hele tiden og så argumenterte de, så gråt de og sånn gikk hele filmen. Etter massasjen gikk vi tilbake til hotellet og hele gjengen dro til en pub.
 
Den tredje dagen min i Beijing dro Johanna, Gene og jeg til "The Great Wall". Det var et lite stykke å kjøre. På bussen møtte vi en jente fra Japan som vi gikk rundt med på muren. Man kunne ta en stolheis opp til muren eller gå i trapper i 30 minutter. Vi bestemte oss for å gå trappene, men da vi hadde gått i fem minutter bestemte vi oss for å snu og ta stolheisen isteden. Vi kom oss opp og begynte å gå. Muren er nok det fineste og kuleste jeg har sett så langt i Kina. Vi stoppet for ta noen hoppebilder og da fikk vi to canadiske gutter med oss på bildet og vi gikk rundt med dem resten av dagen. De het Fillipe og Pierre (Fransk Canada). Sola skinte og vi hadde en super dag. Det meste av tiden gikk bare med på å se seg rundt og ta bilder. Da vi skulle ned fra muren kunen vi ta noe som het "Tobagon". Det var noe som ligner på en bobbane også hadde du en liten bil som du kjørte ned. Det var veldig (!) morsomt. Da vi kom ned fikk vi lunsj før vi tok bussen tilbake til hostellet.
 
Da vi kom tilbake på hostellet kom vi i snakk med to danske jenter, Mette og Emma. De var kjempekoselige. Emma bor i København, så det er jo en stor sjangse for at jeg ser henne igjen etter sommerferien. Mette skal studere i Aarhus, så jeg ser vel henne igjen også. Det var ganske deilig å snakke litt norsk igjen. Siden det var Johanna sin siste kveld var vi oppe lenge og snakket og hadde det kjempegøy.
 
På tirsdag morgen dro Johanna. Mette, Emma, Daniel og jeg dro for å se "Temple of Heaven". Det var et veldig fint tempel, men jeg kunne ønske jeg hadde sett det før "The Forbidden City" for dette tempelet var et tempel som var ganske likt en del av bygningene man kunne se i "The Forbidden City". Da vi kom tilbake til hostellet spiste vi litt middag også dro Daniel og Daniel. De skulle til Xian. Mette, Emma og jeg bare slappet av og så Mulan.
 
Dagen etter dro Mette og Emma videre til Chengdu. Jeg hadde veldig vondt i halsen og følte meg ganske syk, så de neste to dagene lå jeg bare i senga og slappet av. Mette, Emma, Daniel og Daniel var i Chengdu. Så da jeg følte meg litt bedre bestemte jeg meg for å dra dit og møte dem :)

fredag 3. februar 2012

Guilin

I natt tok jeg toget fra Changsha til Guilin. Togturen tok 10 timer, men jeg hadde en seng og noen veldig koselige kinesiske naboer i sengene under og ved siden av. Det er ikke mye privatliv på sovetogene her, kan man si... Men jeg hadde det koselig. Jeg fikk smake på noe rare kinesiske godterier og han ene mannen sang en kinesisk sang for meg. Utenom at det ikke var mer baggasjeplass igjen, så jeg måtte sove med sekkene mine i senga, hadde jeg en fin togtur.
Jeg ankom Guilin kl. 05.30 og jeg ante ikke hvor jeg skulle gå. Det var helt mørkt, men jeg fant en liten gaterestaurant å sitte på. Selvfølgelig stirret alle på meg, en utlending med sekk, alltid morsomt å stirre på (Tips: stirr tilbake, så gir de seg fort). Guilin er en helt annen type by enn Changsha. Det er mye mindre og det har ikke den storbyfølelsen som Changsha hadde. Hostellet er kjemefint! Det er restaurant, bar og en haug med sofaer. For første gang på lenge har jeg fikk jeg noe som lignet på frokost :) Toast, syltetøy, bacon, banan og smør - det er ikke ille til å være Kina. Her spiser de som regel noodlesuppe til frokost, noe jeg ikke setter så stor pris på.
Selvom jeg hadde en fin tur på toget i natt sov jeg litt lite. Jeg bestemte meg egentlig for å sitte inne og ikke gjøre noe spesielt i dag. Jeg bestilte lunsj (pannekaker.. nam!) og mens jeg spiste kom en dame bort og satt seg ned. Hun het Jo og var fra Kina, men bor nå i San Fransisco. Etter vi hadde snakket en liten stund bestemte vi oss for å dra sammen til "Red Flute Cave".
Grotten var kjempestor og ganske fin. Etter grotten gikk vi opp på et lite fjell, tok noen bilder av tradisjonelle kinesiske hus og gikk ned igjen. Da vi kom tilbake fra turen gikk vi for å spise middag. Vi fant en grei restaurant og bestilte. Det er veldig vanlig å dele mat her hvis man er på restaurant, så vi delte en Lamb Hotpot. Hotpot er en av Kinas spesialiteter. Det er en pot med ekstremt varmt vann der du putter ferkt kjøtt, grønnsaker osv i den også koker det opp på kort tid (på bordet). Det smakte veldig godt :) Begge to var slitne i bena og syns det var kaldt så vi gikk innom et massasjestudio og tok en fotbehandling. Det var fantastisk deilig! Det kostet 27 norske kroner for 45 minutter. Er noen misunnlige? :)
Resten av kvelden brukte jeg litt på skype og i baren. Jeg snakket med Jo og vi møtte en som het John som syns jeg var veldig morsom som kunne over ti ord på swahili.
Musikken i baren har gått non-stop hele dagen. I dag tidlig spilte de julemusikk på full guffe og det gjorde ikke saken bedre at det var en som skikkelig cheesy saxofon istedenfor vokal... Da vi kom tilbake fra middag var det karaoke som stod for tur. Kinesere ELSKER karaoke! Mange av dem kan ikke synge, men det hindrer dem ikke fra å vræle ut med sin "vakreste" stemme!
I dag har vært en veldig lang dag, så jeg tror jeg sier god natt nå :)

Changsha

Jeg skrev tidligere om Jenny og Ira som bor i Changsha. De inviterte meg dit som sagt og jeg bestemte meg for å dra dit. Jeg fløy fra Hong Kong til Guangzhou og fra Guangzhou to Changsha. Jeg har aldri vært med på en så ekstremt rask boarding. Flyet var forsinket og jeg var redd for å miste det neste flyet, men med den farten så gikk det strålende!
Jeg kom først til Changsha rundt kl. 23.30. Det var første gang på turen jeg har følt meg helt lost! Det var absolutt ingen som snakket et eneste ord engelsk. Jeg fant frem mandarin phrasebook og gjorde så godt jeg kunne. Jeg fant til slutt ut hvor taxiene gikk og flaks for meg hadde jeg adressen på kinesisk, ellers hadde jeg ALDRI kommet frem.
Jenny kom å møtte meg etter jeg kom av taxien og vi gikk til rommet. Vi bodde på 6-manns dorm. Det var Jenny, Louise og meg. Louise er en venn av Jenny og Ira som er på det samme programmet som dem. Hun er fra Sverige, så da fikk jeg snakket litt norsk også. Det var deilig.
Jenny og Ira jobbet en del, så jeg var for det meste med Louise. Hun hadde også akkurat kommet til byen og visste heller ikke så mye. Derfor ble til at vi gikk rundt og kikket og på kvelden hadde vi kjøpt in chips og godteri også satt vi i senga og så "Sex and the City".
Dagen etter dro Ira, Louise og jeg til "Orange Island". Det var en liten øy med masse gamle, tradisjonelle kinesiske hus. For en gang skyld tittet sola frem :) Vi tok noen morsomme bilder og bare kikket rundt. Da vi kom til enden av øya tok vi en liten åpen minibuss tilbake. Etter Ira dro hjem møtte vi Jenny. Vi spiste lunsj før vi dro til en liten fornøyelsespark. Der leide vi rulleskøyter. Det var kjempe morsomt. Jeg fikk meg også en liten fanklubb med jenter på rundt 10 år som vinket og ropte etter meg hver gang jeg gikk forbi. Etter hvert ble de litt tøffere og kom bort for å spørre hva jeg het og for å si at de syns jeg var veldig pen. Jeg tok et bilde av dem, noe de syns var utrolig kult, også skøytet vi rundt sammen i en god stund. Denne kvelden ble også en kveld foran datan med tv-serier.
Den siste dagen i Changsha sa jeg ha det til alle sammen før jeg dro til hostellet, pakket, spiste litt og dro til togstasjonen.